Program zilnic:  Lun‑Vin  10:00‑20:00   Sâm  10:00‑14:00  
Sună acum :   0729 625000

iPhone Blacklist

GSM Pro > Uncategorised > iPhone Blacklist

Ce este exact un iPhone cu blacklist – listă neagră?

Afacerea iPhone-urilor pe blacklist este confuză pentru a spune cel mai puțin. Abia în ultimii ani, operatorii de telefonie din America de Nord au început să dezvolte baze de date naționale și globale pentru a partaja dispozitive enumerate ca pierdute sau furate. Anterior, consumatorii nu au putut fi siguri dacă un dispozitiv a fost furat atunci când cumpără telefoane mobile de ocazie. Odată cu crearea unei liste negre GSM, puteți accesa cu ușurință dacă aveți de-a face cu un iPhone blacklist.

Cine controlează blacklist?
S-ar putea să credeți că Apple are puterea de a pune in blacklist un iPhone, dar de fapt sunt doar operatorii de telefonie mobila cei care sunt responsabili de blacklist a unui dispozitiv. Apple nu poate schimba starea unui iPhone cu blacklist, de fapt are o politică de control pentru dispozitivele care ar fi fost furate.
Operatorii de telefonie mobila își construiesc baza de date prin International Mobile Equipment Identity , altfel cunoscut sub numele de numărul IMEI ,un iPhone raportat ca pierdut sau furat fiind pus pe lista neagră prin intermediul acestui număr unic IMEI. Lista neagră (blacklist) poate apărea, de asemenea, dacă utilizatorul unui dispozitiv nu mai poate plăti contractul sau dacă a fost achiziționat prin fraudă.

De ce există blacklist?
Ideea din spatele acestui blacklist a venit din cauza creșterii furtului de telefoane mobile. O listă neagră face ca smartphone-urile să devină mai puțin o țintă pentru infractori, făcând revânzarea aproape imposibilă. Spre deosebire de o cartelă SIM, care poate fi înlocuită, numărul IMEI este conectat în mod unic la dispozitivul respectiv. IMEI facilitează operatorii să urmărească telefoanele pierdute și furate, blocându-le din rețelele celulare. Pe lângă oprirea infractorilor, consumatorii au posibilitatea de a verifica dacă un dispozitiv deținut anterior a fost raportat ca fiind pierdut sau furat înainte de a face greșeala de a-l cumpăra.

Crearea Blacklist
În 2002, Europa a fost una dintre primele părți ale lumii care a recunoscut nevoia unei baze de date comune a telefoanelor furate. Până în 2004, GSMA, asociația comercială pentru operatorii de telefonie mobilă GSM la nivel mondial, a depus eforturi pentru creșterea eficienței urmăririi telefoanelor furate în toată Europa. Nouă ani mai târziu, Canada a dezvoltat blacklist al Asociației canadiene de telecomunicații fără fir (CWTA) la sfârșitul lunii septembrie 2013.

Ce înseamnă blacklist pentru tine?
Când un iPhone este pus pe o bază de date cu blacklist , îl împiedică să fie activat pe orice operator de telefonie mobila până când este eliminat din listă. Dacă bazele de date sunt conectate peste granițele SUA, Canada și internaționale, acest lucru înseamnă că un iPhone pe blacklist nu poate ocoli sistemul, fiind vândut în afara țării inițiale.

Este posibil ca blacklist să nu apară imediat, deoarece operatorii de telefonie ar putea conștientiza situația după ce un dispozitiv este vândut în loc de înainte. Bell a fost acuzat că a trecut in listă neagră a unui telefon după ce a stabilit că proprietarul inițial a cumpărat telefonul în mod fraudulos.

De la crearea acestor baze de date cu blacklist , pentru consumatori este ușor să verifice starea oricărui dispozitiv cu instrumentele adecvate. Acest lucru ajută toată lumea să ia propriile decizii informate, spre deosebire de achiziționarea orbească a unui dispozitiv folosit.

Cum să listați un iPhone sau să inversați un iPhone pe blacklist ?
Dacă sunteți victima unui iPhone furat sau pierdut, contactați pur și simplu operatorul pentru a-l înscrie pe blacklist . Aceasta oferă o linie de apărare suplimentară pe partea de sus a blocării de activare Apple si in cele din urmă, oprirea unui infractor care vinde dispozitivul altcuiva.

Există o mulțime de servicii care pretind că pot curăța (CLEANING) un număr IMEI cu blacklist . Cu toate acestea, nu există nicio garanție că aceste servicii funcționează efectiv. Eliminarea IMEI-ului unui dispozitiv de pe lista neagră este doar ceva ce operatorii pot face. Dacă aveți un alt serviciu de gestionare a acestui proces, acest lucru nu este în întregime legal.
Dacă vă găsiți dispozitivul dupa ce se află pe blacklist , contactarea operatorului este cea mai bună metodă pentru a-l reutiliza in reteaua de telefonie mobila GSM.

Ce facem noi? Contactam operatorul pentru eliminarea dispozitivului din blacklist.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email